بازگشایی تالار عروسی در آستانه سال جدید
خاموشی ماحصل بازگشایی تالار عروسی
تالار به عنوان یکی از مراکز برگزاری مراسم شادی مدتی است که رنگ تازه عروس و دامادها را ندیده است .از اسفند سال 98 در پی شیوع بیماری کووید 19 ، تالار به عنوان مشاغل پرخطر شناسایی و تعطیل شد .در پی این تعطیلی حدود صد هزار نفر از نیروی کار و جوان کشور به طور مستقیم و یا غیر مستقیم خانه نشین شدند. رئیس اتحادیه صنف تالارداران نیز طی چن ماه گذشته از ورشکستگی های جبران ناپذیر این صنف خبر داده بود. علت این ورشستگی ها اغلب به علت مشکلات مالی ناشی از بازگرداندن عودت بیعانه مشتریان مراکز بود . برخی از زوج های جوان این شرایط بحرانی را غنیمت شمرده و بدون برگزاری جشن ازدواجی آسان را برای خود رقم زدند . بماند که در این مدت تعدادی از خانواده ها بدون توجه به پیامدهای ناگوار مراسم را در کارواش و یا برخی دفترخانه ها برگزار کردند .اکنون در دی ماه 99 ، مسئولین کشور در راستای برقراری اعتدال بین معیشت و سلامت پیشنهاد بازگشایی تالار های عروسی را مطرح کردند .
بالاخره پس از یکسال صبوری ، تالارها در مناطق زرد و سفید با اجرای محدودیت به روی مردم باز شده است .
مقررات بازگشایی تالارها بعد یکسال
فرمانده ستاد مقابله با کرونا اظهار کرده است که تالارها از تاریخ 1 بهمن 99 ، با رعایت دستور العمل های بهداشتی مجاز به فعالیت هستند . این در حالی است که در تمام شهرها محدودیت تردد شبانه از ساعت 21 تا 4 بامداد ، همچنان در دستور اجرای دولت قرار دارد . فعالیت تالارهای پذیرایی معمولا بعد از ساعت 9 شب آغاز می شود و قطعا باید برای تردد مهمانان چاره اندیشی کرد . ناگفته نماند که قبل از بازگشایی تالار عروسی ، مالکان موظف هستند در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کنند .
طبق دستور مقامات کشوری ، بازگشایی این صنف منوط به رعایت شرایط ذیل می باشد :
- استفاده از یک سوم ظرفیت تالار و یا باغ تالار
- رعایت دستورالعمل های بهداشتی از جمله فاصله گذاری اجتماعی ( روبوسی نکردن و … )
- استفاده اجباری از ماسک و دستکش برای کادر مراکز
- ضد عفونی کردن تالار قبل و پس از انجام مراسم جشن
- استفاده از لوازم ( ظروف پذیرایی ) و مواد غذایی یکبار مصرف ( نمک ، فلفل و …)
- سرو غذا به صورت پرسی و ممنوعیت پذیرایی سلف سرویس
- انجام تب سنجی مهمانان مراسمات در ورودی تالار( باغ تالار )
- دادن ژل شستشو و ماسک به مهمانان توسط کارکنان مجموعه
توجه نمایید که این قوانین فقط مختص استان ها ( شهرهای ) سفید و زرد می باشد و برای مناطق قرمز همچون تهران هنوز مجوزی صادر نشده است .
نظارت بر فعالیت تالار عروسی مناطق زرد
با نگاهی سرانگشتی به تقویم سال ۱۴۰۰ متوجه تعطیلی سه ماهه به جهت مصادف بودن با ماه های رمضان ، محرم و صفر خواهیم شد . بازگشایی تالار عروسی در این برهه زمانی از طرفی موجبات خوشحالی صاحبان را برای جبران خسارت های یکساله فراهم کرده است . از سوی دیگر شاهد نارضایتی بسیاری از مدیران به جهت استفاده از ظرفیت ۳۰ درصدی و منع رفت و آمد شبانه مهمانان هستیم .
امید آن می رود که مسئولین تمهیداتی برای مشکلات پیش رو وضع نمایند تا بار سنگین مدیران و کارکنان این مراکز کمی سبک تر شود . با تمام این اوصاف ، نظارت دقیق بر فعالیت تالارها در دستور کار وزارت بهداشت ، اتاق اصناف و نمایندگان اتحادیه قرار گرفته است . چنانچه تالاری مجوز کسب داشته باشد ، در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی می بایستی منتظر حکم پلمپ واحد خود باشد . خبر قابل تامل اینکه تالارداران در صورت تخلف باید منتظر رسانه ای شدن خبر پلمپ مرکز خود توسط مسئولین باشند . توصیه اکید مسئولین نیز به مردم این ست که مردم مراسمات خود را حد الامکان در مراکز دارای پروانه کسب برگزار کنند . از هم وطنان تقاضا می شود در صورت شرکت در تالارهای عروسی ، جهت حفظ سلامت خود و عزیزانتان دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند . البته همچنان انتظاری که از شهروندان می رود این است که تا ثبات شرایط کاهنده بیماری ، برگزاری مراسمات را به تعویق اندازند .
مقالات مرتبط :
راه های ارتباطی با ما: