info@etalar-teh.ir

راه ارتباط با ما

021-88535255-8

تماس با ما

 آسیب‌های واردشده به تالارها در شرایط کرونا

آسیب‌های واردشده به تالارها در شرایط کرونا

مقدمه

تعطیلات اجباری، قرنطینه‌های بی‌سابقه، بسته‌شدن راه‌های حمل و نقل، تعطیلی صنایع و… از جمله تبعات ویروسی است که چالش‌هایی را برای کشورها به وجود آورده و هریک خطری جدی برای اقتصاد کشور به شمار می‌روند. به طور کلی شیوع کرونا ، تحول عظیمی در جهان و سبک زندگی تمامی افراد به وجود آورده‌است. بیشترین تاثیرات این پدیده در حوزه کسب‌و کار، سلامت روان و آموزش بوده است.

درحالی‌که تعداد جانباختگان ناشی از این بیماری هر‌‌‌روز در سراسر دنیا بیشتر می‌شود، گستره خسارت به فعالان اقتصادی نیز افزایش می‌یابد و افراد بیشتری مشاغل خود را از دست می‌دهند. بنابراین حوزه کسب و کار نیز از این تغییر و تحولات منفی مصون نمانده‌ و حدود ۴۱.۷ درصد تمامی کسب و کارها تعطیل شده‌اند. البته باید اظهار داشت که تعدادی از کسب و کار‌ها مانند مشاغل دولتی یا خدمات آنلاین و کامپیوتری تا حدی توانسته‌اند که به شیوه معمول خود عمل کنند اما پاره‌ای دیگر از مشاغل برای تامین هزینه‌های خود مجبور به رها کردن شغل قبلی و تغییر شغل گشته‌اند.

طبق بررسی‌های صورت گرفته این‌گونه به نظر می‌رسد که بیشترین رکود شغلی دوران کرونا مربوط به مشاغل خدماتی از قبیل رستوران‌ها، تهیه ‌غذا، هتل‌داری، تالارها، آرایشگری و باشگاه‌ها بوده است.

 به طورکل از زمان‌ شیوع و تداوم کرونا، گردهمایی‌ها و اجتماعات ممنوع گشته و به دنبال آن، آیین‌نامه‌ها و پروتکل‌های مرتبط با فاصله‌گذاری اجتماعی دنبال گردیده و به همین دلیل بسیاری از مراسم‌ها (مانند عروسی‌ها و…) کنسل و لغو شده که این امر موجب کاهش درآمد یا از دست دادن شغل بسیاری از کسانی که در تالارها مشغول بودند، شده است. بنابراین بررسی تالارها در شرایط کرونا و لحاظ کردن تمهیداتی توسط دولت در این امر ضروری به نظر می‌رسد.

همانطور که اشاره شد تالارها در شرایط کرونا متضمن آسیب‌ها و ضررهای بسیاری گردیده که در زیر به پاره‌ای از این موارد اشاره خواهیم داشت:

آسیب‌های واردشده به تالار‌ها در شرایط کرونا

          آسیب‌های واردشده به تالار‌ها در شرایط کرونا   

 

  • تالارهای پذیرایی تفاوت‌های با مشاغل دیگر دارند و آن هم این مسئله است که برای برگزاری یک مراسم ده‌ها شغل دیگر در کنار آن‌ها فعال می‌شود؛ به عنوان مثال در طی این دوران مشاغلی مانند عکاسان، قنادان، میوه‌فروشان، فروشندگان مواد غذایی، طراحان دکوراسیون، چیدمان و وسایل مربوط با سفره عقد، گل آرایی‌ها، کارگران، آشپز‌ها و… بر همین اساس تالارها نیز در شرایط کرونا همانند سایر مشاغل با کاهش درآمد یا از دست دادن شغلشان مواجه گشته‌اند؛ به عنوان مثال حدود ۱۰ هزار کارگرِ تالارها در اثر تعطیلی، شغلشان را از دست داده و با چالش‌هایی مواجه گشته‌اند.

 

  • تعطیلی ادامه‌دار تالارها در شرایط کرونا ضرر زیادی را به این صنعت وارد کرده و نبود درآمد و نپرداختن هزینه آب، برق و گاز موجب شده تا شرکت‌های خدمت‌رسان نسبت به قطع این امکانات زیربنایی اقدام کنند و این بر مشکلات این صنف افزوده گردیده‌است.
  • تالارها توان پرداخت دستمزد و هزینه‌های بیمه پرسنل خود را ندارند و با این حساب نیروی آموزش‌دیده خود را از دست می‌دهند.

 

  • پس از تعطیلی رستوران‌ها و تالارها به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تمامی مواد غذایی دور ریخته‌شد و این موضوع نیز بر ضررهای مالی صاحبان تالارها در شرایط کرونا افزود.
  • فضای تالارها به‌گونه‌ای است که امکان تغییر کاربری نداشته و به دلیل وسعت متفاوت، متراژ بزرگ و سایر ویژگی‌ها مانند سایر املاک امکان اجاره دادن و دریافت سود برایشان وجود ندارد.

 

با توجه به اینکه تقریبا بیشتر اقشار جامعه با حفظ پروتکل‌ها و تعیین ظرفیت‌های مشخص توانسته‌اند تا فعالیت‌های خود را از سر بگیرند بنابراین می‌توان تمهیدات به کارگرفته شده در سایر بافت‌ها را در این حوزه نیز اعمال کرد تا تالار‌ها نیز در شرایط کرونا با حفظ موارد مذکور اقدام به فعالیت کنند.

 کرونا و مراسم‌ها

 

نحوه برگزاری مراسم تالارها در شرایط کرونا:

ماسک از ملزومات ضروری در شرایط کرونا 

 

تعدادی از کشورها آیین‌نامه‌هایی را در خصوص برگزاری مراسم عروسی تالارها در شرایط کرونا منتشر کرده‌اند. تالارهای داخلی کشور نیز می‌توانند پیش از برگزاری مراسم تمامی سالن و تجهیزات را ضدعفونی کنند و وضعیت سلامتی هر یک از مهمان‌ها را پیش از ورود به سالن با تب‌سنج بررسی کرده و مانع ورود افراد مشکوک گردند. همچنین در خصوص به کارگیری میزان ظرفیت تالارها نیز محدودیت‌های اعمال شده بر سایر مکان‌ها (مانند کافه‌ها) باید بر فضای موجود در تالار‌ها اعمال گردد؛ به عنوان مثال اگر تالاری ۳۰۰ نفر گنجایش دارد می‌تواند با یک‌ سوم ظرفیت ( ۵۰ تا ۱۰۰ مهمان) و با حفظ فاصله معین مراسم را از سر بگیرد.

همچنین می‌توان پرسنلی را در سالن قرار داد تا مانع بروز رفتارهایی چون دست‌دادن افراد با یکدیگر و… شوند و به طورکلی بر رفتارها و فاصله بین افراد نظارت کنند. همچنین در چیدمان و دکوراسیون فضا نیز می‌توان موانع فیزیکی مانند پارتیشن‌ها را قرار داد تا فاصله شش فوتی (حدودا دو متری) بین افراد حفظ گردد.الکل و مواد ضدعفونی‌کننده نیز باید به تعداد لازم بر سر میزها قرار گرفته و سیستم‌های تهویه هوا نیز بایستی به درستی کار کنند. همچنین پرسنل نیز باید ماسک و دستکش داشته باشند. شام و سایر پذیرایی‌های لازم را نیز می‌توان در ظروف از پیش بسته‌بندی شده و یکبار مصرف تهیه کرده تا به صورت جداگانه در اختیار هریک از افراد قرار دهیم.

استفاده از تب سنج پیش از ورود به تالارها

 

سخن پایانی

هدف از مطالب عنوان شده تاکید بر این نکته بود که کرونا هم موجب کاهش رشد اقتصادی گشته و هم رفاه و معیشت تمامی افراد را تحت تاثیر قرار داده‎است. با توجه به اینکه محدودیت‌ها در بسیاری از مشاغل برداشته شده و از آن‌جایی که زمان اتمام کرونا به طور قطعی مشخص نیست، امید است تا مسئولان و نهادهای دولتی با لحاظ کردن تمهیداتی چون فراهم کردن ‌وام‌ها و صدور بازگشایی کسب و کارها در مناطق زرد (با حفظ پروتکل‌ها و حداقل ظرفیت‌ها) تا حدی از تداوم خسارات وارده به افراد جلوگیری کنند.

همچنین در طی این دوران بسیاری از افراد مراسمات خود را در باغ‌ها، خانه‌ها یا روستاها ( بدون اعمال نظارت) برگزار کرده‌اند که این امر به نوبه خود آسیب‌های وارده به سلامت جسمانی افراد را افزایش می‌دهد؛ بنابراین برگزاری مراسم‌ها با نظارت و دستورالعمل‌های صادرشده از جانب دولت و اتخاذ تصمیماتی در جهت جبران خسارات واردشده به صاحبان تالارها در شرایط کرونا می‌تواند به صاحبان این کسب و کار و سایر افراد دخیل در این حیطه و خانواده‌هایشان یاری رسانیده و در عین حال سلامت مردم را که در راس هرم اهمیت است را نیز حفظ کند.

 

مقالات مرتبط :

راه های ارتباطی با ما:

 

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *